Vaddisznó hátsó comb

236.467 Ft243.937 Ft

A vadon élő vaddisznók húsa zsíros, ami életmódjukból és mohó táplálkozásukból fakad. Az így élő állatok húsa ugyanakkor meghatározó arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, melyek segítik az agyműködést, javítják a memóriát, segítenek a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatának csökkentésében.

Az elejtett vaddisznók hátsó combjából – nemzetközi összevetésben is egyedi módon – egész füstölt combot készítünk, amelynek minősége a legkiválóbb spanyol ibérico de bellota sonkákéval vetekszik. A válogatott bükkfa füstje meghatározó, ugyanakkor nem tolakodó, komplex ízt kölcsönöz a combnak, amelyben a csont zamata szintén érződik. A termék minimum 6-8 hónapos érlelést követően tesz szert arra az egyedülállóan összetett, rendkívül izgalmas és összetéveszthetetlen ízvilágra, amely jellemzi és egyedivé teszi.

Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben így is csupán 1,075 mg nátrium nitrit, a hatóságok által biztonságosnak ítélt napi beviteli mennyiség (4,2-4,9 mg) töredéke található.

Felszolgálás: vékonyra szelve, szobahőmérsékleten, vagy kicsit alatta. Kiváló húsminősége, kiemelkedő tápértéke és az egészségre jótékony hatása miatt fogyaszthatjuk a mindennapokban, de sonkaállványon prezentálva különleges gourmet alkalmak látványos kiegészítője is lehet igazi különlegességként is.

Összetevők: vaddisznóhús, pác só, fűszerek

Elkészítési idő: 6-8 hónap
Átlagos tápérték 100 gramm termékben
Energia: 1528kJ¬ / 377kcal
Zsír: 22 g, melyből telített zsírsav: 10 g
Szénhidrát: 0g
Cukor: 0g
Fehérje: 42,0 g
Salt: 4,5 g
Méret: 5980 gramm

Tárolás: Minden combunkat egyedi, számmal ellátott fehér bőr zsákban tároljuk, míg a húst vákumfólia borítja. Felbontás után a combot vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt), ideális esetben sonkaállványon tárolja, nedves ruhával letakarva. Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.

Tömeg N/A
Választható súly

5878 g, 5698 g

Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti rendelésnél

Rendelj 20.000 Ft értékben vagy afelett webshopunkból és ingyenes szállítást biztosítunk országszerte.

Shopping Cart
Scroll to Top

Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.