Szarvas natúr kolbász

3.500 Ft

A Szarvas kolbász termékcsaládunkkal követjük a tradicionális magyar recepteket, az egészséges, vadon élő állatok húsát sertés hasaalja szalonnával készítjük el, épp ezért a folyékony nitrogén fölött őrölt prémium fűszerek zamata még jobban kioldódik.

A kolbászok gondosan előválogatott alapanyagok, rózsabors, fehérbors, fokhagyma felhasználásával, hagyományos bükkfa füstöléssel és a szaláminál rövidebb érleléssel készülnek.

A kolbász a formájából adódóan hosszabb és vékonyabb a szaláminál. A füst jobban átjárja, és mivel rövidebb ideig érlelődik, a fűszerek nem érnek össze, a robusztus ízek határozottabban érvényesülnek.

A szarvas húsa az őzéhez hasonlóan, szárazabb a vaddisznónál, ez adja e termék különleges, sajátos textúráját és ízének alapját.

Összetevők: szarvashús, sertés hasaalja szalonna, pác só, fűszerek

Méretek: 55-65 mm (átmérő), 190-220 mm (hossz), 250 gramm

Elkészítési idő: 3-4 hét

Felszolgálás: Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén. Hűtést nem igényel, a tárolást 20 ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5 ºC alatt lehet elérni. A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk.
Különösen ajánljuk friss kovászos fehérkenyérrel, puhább sajtokkal, mint a Camambert vagy Havarti, Tomme de Savoie és egy pohár blanc de blanc pezsgővel, fűszeresebb fehérborral vagy rozéval. Természetesen a fogyasztási, tálalási lehetőségek határtalanok.

Tárolás: felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt).

Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.

A csomag felbontása után súlyveszteség lehetséges.

ENERGIAÉRTÉK:

Energia: 2031 kJ / 485 kcal
Zsir: 43,2 g, melyből telített zsírsav: 16,4 g
Szénhidrát: 1,5 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 23,1 g
Só: 3,4 g
100 g termék 144 g szarvashús felhasználásával készült.

Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész kolbászban a 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredéke, 1,075 mg található.

Ingyenes szállítás 15.000 Ft feletti rendelésnél

Rendelj 15.000 Ft értékben vagy afelett webshopunkból és ingyenes szállítást biztosítunk országszerte.

Termékek, amelyek érdekelhetnek még

  • Csípős paprikás vizibivaly kolbász
  • 6 db szalámi exkluzív fadobozban
  • Natúr szürkemarha kolbász
  • Natúr szürkemarha szalámi
Shopping Cart
Scroll to Top

Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.