Az elejtett szarvasok hátsó combjából a legértékesebb részt, a felsálat borókabogyóval, babérlevéllel és fehérborssal fűszerezett, sós pácban egy hétig pihentetjük, majd a válogatott bükkfa füstjétől kap egy meghatározó, de nem tolakodó, komplex ízt. Ezt követi a 6-8 hetes érlelés, amitől az íze egyedülállóan összetett, rendkívül izgalmas és összetéveszthetetlen. Az egész combbal ellentétben, nem a csont, hanem a színhús zamata a meghatározó. Magyarországon ilyen minőségben hasonló terméket senki nem készít.
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben a 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredéke, 1,075 mg található.
Felszolgálás: papírvékonyra szelve, akár forgácsolva szobahőmérsékleten, vagy kicsit alatta. Fogyaszthatjuk magában, de igazi különlegességként is, nem véletlenül, számos Michelin csillagos chef kedvenc alapanyaga. Kísérletező kedvűeknek javasoljuk rizikó nélkül, sült osztrigához, hal mentes sushi összetevőjeként. De rátehetjük rukkolasaláta ágyra, frissen tört feketeborssal és parmezánnal, minőségi olíva olajjal, citrommal vagy idősebb balzsamecettel. Aki megkóstolja, garantáltan nem fog benne csalódni!
Összetevők: szarvashús, pác só, fűszerek
Elkészítési idő: 8-10 hét
Energiaérték:
Energia: 1018kJ¬ / 247kcal
Zsir: 5,0 g, melyből telitett zsirsav: 2,5 g
Szénhidrát: 0g
Cukor: 0g
Fehérje: 49,0 g
Salt: 4,5 g
Méret: 150-500 gramm
Tárolás: felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt).Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.
A csomag felbontása után súlyveszteség lehetséges.