Vaddisznó natúr kolbász

1.750 Ft

Availability: Készleten

A Vaddisznó kolbász termékcsaládunkkal követjük a tradicionális magyar recepteket, az egészséges, vadon élő állatok húsát sertés hasaalja szalonnával készítjük el. A kolbászok gondosan előválogatott alapanyagok, rózsabors, fehérbors, fokhagyma felhasználásával, hagyományos bükkfa füstöléssel és a szaláminál rövidebb érleléssel készülnek.

A kolbász a formájából adódóan hosszabb és vékonyabb a szaláminál. A füst jobban átjárja, és mivel rövidebb ideig érlelődik, a fűszerek nem érnek össze, a robusztus ízek határozottabban érvényesülnek.

A vaddisznó húsa magasabb zsírtartalmú, mint az őzé vagy a szarvasé ezért az általunk használt, folyékony nitrogén fölött őrölt prémium fűszerek zamata még jobban kioldódik. Ezen tényezők együttesen eredményezik a kolbász különleges, csak rá jellemző textúráját és összetett, gazdag ízét.

Összetevők: vaddisznóhús, sertés hasaalja szalonna, pác só, fűszerek

Méretek: 55-65 mm (átmérő), 190-220 mm (hossz), 250 gramm

Elkészítési idő:3-4 hét

Felszolgálás: Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén. Hűtést nem igényel, a tárolást 20 ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5 ºC alatt lehet elérni. A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk.

Különösen ajánljuk friss kovászos fehérkenyérrel, keményebb sajtokkal, mint a Pecorino, Beaufort, Comte, Manchego, de hideg vagy főtt gourmet ételek meghatározó összetevője is.

Tárolás: felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt).

Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.

A csomag felbontása után súlyveszteség lehetséges.

ENERGIAÉRTÉK:

Energia: 2283 kJ / 545 kcal
Zsir: 43,3 g, melyből telített zsírsav: 19,0 g
Szénhidrát: 2,0 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 23,1 g
Só: 3,4 g
100 g termék 144 vaddisznóhús felhasználásával készült.

Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész kolbászban a 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredéke, 1,075 mg található.

Ingyenes szállítás 15.000 Ft feletti rendelésnél

Rendelj 15.000 Ft értékben vagy afelett webshopunkból és ingyenes szállítást biztosítunk országszerte.

Termékek, amelyek érdekelhetnek még

  • Paprikás szürkemarha szalámi
  • Paprikás szarvas szalámi
  • Csípős paprikás szürkemarha szalámi
  • Paprikás vizibivaly kolbász
Shopping Cart
Scroll to Top

Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.