Szarvas hátsó comb

248.170 Ft

Törlés

A vadon élő szarvasok húsában gyakorlatilag nincsen zsír. Az alacsony zsírtartalom a szarvasok aktív életmódjából és természetes, számukra legmegfelelőbb összetételű táplálkozásukból fakad. Az így élő szarvasok húsa nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, ezért csökkenti a koleszterinszintet.

Az elejtett szarvasok hátsó combjából – nemzetközi összevetésben is egyedi módon – egész füstölt combot készítünk, amelynek minősége a legkiválóbb spanyol ibérico de bellota sonkákéval vetekszik. A válogatott bükkfa füstje meghatározó, ugyanakkor nem tolakodó, komplex ízt kölcsönöz a szarvascombnak, amelyben a csont zamata szintén érződik. A termék minimum 6-8 hónapos érlelést követően tesz szert arra az egyedülállóan összetett, rendkívül izgalmas és összetéveszthetetlen ízvilágra, amely jellemzi és egyedivé teszi.

Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben így is csupán 1,075 mg nátrium nitrit, a hatóságok által biztonságosnak ítélt napi beviteli mennyiség (4,2-4,9 mg) töredéke található.

Felszolgálás: vékonyra szelve, szobahőmérsékleten, vagy kicsit alatta. Kiváló húsminősége, kiemelkedő tápértéke és az egészségre jótékony hatása miatt fogyaszthatjuk a mindennapokban, de sonkaállványon prezentálva különleges gourmet alkalmak látványos kiegészítője is lehet igazi különlegességként is. Kísérletező kedvűeknek javasoljuk sült osztrigához, halmentes sushi összetevőjeként. De rátehetjük rukkolasaláta ágyra, frissen tört feketeborssal és parmezánnal, minőségi olíva olajjal, citrommal vagy idősebb balzsamecettel.

Összetevők: szarvashús, pác só, fűszerek

Elkészítési idő: 6-8 hónap
Átlagos tápérték 100 gramm termékben
Energia: 1018kJ¬ / 247kcal
Zsir: 5,0 g, melyből telitett zsirsav: 2,5 g
Szénhidrát: 0g
Cukor: 0g
Fehérje: 49,0 g
Salt: 4,5 g
Méret: 5980 gramm

Tárolás: Minden combunkat egyedi, számmal ellátott fehér bőr zsákban tároljuk, míg a húst vákumfólia borítja. Felbontás után a combot vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt), ideális esetben sonkaállványon tárolja, nedves ruhával letakarva. Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.

Tömeg N/A
Választható súly

5980 g

Ingyenes szállítás 15.000 Ft feletti rendelésnél

Rendelj 15.000 Ft értékben vagy afelett webshopunkból és ingyenes szállítást biztosítunk országszerte.

Termékek, amelyek érdekelhetnek még

  • Special Edition csípős paprikás szarvas szalámi
  • Csípős paprikás szarvas szalámi
  • Paprikás vizibivaly kolbász
  • Paprikás őz szalámi
Shopping Cart
Scroll to Top

Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.