Venison Gusto
A tradíciókat alapul véve, de azokat újragondolva, törekedve egy másik íz-élmény elérésére, néhány kiváló, már bevált termékünket még különlegesebbé tettük.
A 100%-os termékeink mesterséges adalékanyagoktól mentesek, kiemelkedően magas hústartalmukkal is a legmagasabb minőséget garantáljuk. A ridegen tartott vízibivaly faggyújával helyettesítjük a sertés szalonnát, emellett határozottan érvényesül a bivaly vörösebb, ásványi anyagokban gazdag húsának íze. A magyar pirospaprika és a kömény tökéletes kombinációja adja a szalámi testességét, ami hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készül.
100 g termék 167 g vízibivalyhús felhasználásával készült. Az érlelési folyamat során a töltéshez használt tőkehús ennyit veszít víztartalmából.
A szalámit a füst jól átjárja, és mivel hosszú ideig érlelődik, a fűszerek tökéletesen összeérnek. A fűszerezés és a hús karakteres ízei harmonikusan érvényesülnek, étkezés közben jól érezhetőek.
A nemzeti parkokból származó szürkemarha ízvilága összetett, rendkívüli gasztroélmény. Félig vadhús és félig marhasteak-re emlékeztető, valódi hungarikum.
6.500 Ft
Energia: 1723 kJ / 412 kcal
Zsír: 34,9 g, melyből telített zsírsav: 19,0 g
Szénhidrát: 2,0 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 23,7 g
Só: 3,4 g
Összetevők: vízibivalyhús, vízibivalyfaggyú, só, pirospaprika, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk.
Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész kolbászban vagy szalámiban, csak a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredékét használjuk.
Egészen pontosan az általánosan használt 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett 1,075 mg-ot használunk. Így vadhús különlegességeink nem csak finomak, de biztonsággal fogyaszthatóak is.
Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén.
Hűtést nem igényel, a tárolást 20ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5ºC alatt lehet elérni.
A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk. Különösen ajánljuk friss kovászos fehérkenyérrel, keményebb sajtokkal, mint a Pecorino, Beaufort, Comte, Manchego, de hideg vagy főtt gourmet ételek meghatározó összetevője is lehet.
Próbát tehetünk, hogy egy pohár blanc de noir pezsgővel, könnyebb vagy testesebb vörösborral találjuk-e meg a tökéletes harmóniát.
Minden fenséges egész combunkat gondosan, egyedi fehér bőrtáskában tároljuk, egy címkézett számmal ellátva a könnyű nyomonkövethetőség érdekében.
Hogy a lehető legfrissebb és legmagasabb minőségű húst biztosítsuk, vákuumfóliával borítjuk, így marad puha, omlós és ízzel teli, amíg el nem döntöd, hogy megkóstolod.
Hogy a legjobb élményt kapd finomságainktól, a csomagolás felbontása után, vagy ha sérül a csomagolás, javasoljuk, hogy hűvös (20°C alatti), száraz és jól szellőző helyen tárold (a páratartalom 65% alatt).
Termékünk természetes és vegyszermentes, ami azt jelenti, hogy egészségesebb és finomabb, de ez azt is jelenti, hogy penészesedés ellen sincs kezelve.
Ha penészt észlelsz, egyszerűen távolítsd el egy száraz, puha ronggyal és továbbra is tárold a terméket az előzőleg ajánlott módon.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a csomagolás megnyitása után súlycsökkenés is előfordulhat.
A Guild of Fine Food (GFF) a világ első számú kézműves és specialty termékeket felügyelő szervezete.
A 2021-es great Taste Awards versenyén, 108 ország több mint 14.000 prémium minőségű, specialty kézműves élelmiszere csapott össze.
Büszkék vagyunk rá, hogy a világ legrangosabb élelmiszer versenyén a Venison Gusto-t a Cured Meat & Charcuterie füstöltáru kategóriában kiválóra értékelték.
A szabadon tartott állattenyésztésnek számos előnye van az állatjóléten túl.
Az egyik, hogy az állatok életmódjuk miatt csak természetes táplálékot fogyasztanak, ami kiváló minőségű húst eredményez. Valójában a szabadon tartott állatokból származó hús vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, beleértve a B12-t, B6-ot és a vasat.
Ezek az alapvető tápanyagok fontosak a szervezet napi működéséhez, és hozzájárulnak, hogy egészséges és energikusak maradj. Így nem csak támogathatod a humánus tenyésztési gyakorlatokat, hanem a finom és tápláló étkezés minden előnyét is élvezheted!
A vadhús nem csak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. Egy átlagos adag vadhús körülbelül 25 gramm fehérjét tartalmaz, ami hasonló a bőr nélküli csirkemellhez.
De ez még nem minden - a vadhús magasabb arányban tartalmaz egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint az Omega-6 és Omega-3. Ezek az alapvető zsírsavak elengedhetetlenek egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez, mivel segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.
Tehát nem csak ízletes és egyedi étel, hanem számos egészségügyi előnye is van. Ha változtatni szeretnél a fehérjeforrásaidon, próbáld ki a vadhúst - az ízlelőbimbóid és a tested is hálás lesz!
Hétköznapokon 9:00 és 17:00 óra között érsz el minket.
100% biztosított SSL kapcsolat.