Sajnos egyenlőre majdnem mindenből kifogytunk. Nézz vissza június második hetében a friss finomságokért.
Venison Gusto
Az elejtett szarvasok hátsó combjából válogatott legértékesebb részt, a felsálat borókabogyóval, babérlevéllel és fehérborssal fűszerezett, sós pácban egy hétig pihentetjük, majd bükkfán füstöljük és 8-10 hétig érleljük, mire a tökéletes bresaola elkészül.
Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon ilyen minőségben hasonló terméket senki nem készít.
Az egy hetes pácolást követően a válogatott bükkfa füstjétől kap egy meghatározó, de nem tolakodó, komplex ízt. Ezt követi a 8-10 hetes érlelés, amitől az íze egyedülállóan összetett, rendkívül izgalmas és összetéveszthetetlen. Az egész combbal ellentétben, nem a csont, hanem a színhús zamata a meghatározó.
A vadon élő szarvasok húsában gyakorlatilag nincsen zsír. Az alacsony zsírtartalom a szarvasok aktív életmódjából és természetes, számukra legmegfelelőbb összetételű táplálkozásukból fakad. Az így élő szarvasok húsa nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, ezért csökkenti a koleszterinszintet.
5.760 Ft – 13.680 Ft
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk.
Nálunk 250 gramm késztermékben, csak a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredékét használjuk.
Egészen pontosan az általánosan használt 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett 1,075 mg-ot. Így vadhús különlegességeink nem csak finomak, de biztonsággal fogyaszthatóak is.
Papírvékonyra szelve, akár forgácsolva szobahőmérsékleten, vagy kicsit alatta.
Fogyaszthatjuk magában, de igazi különlegességként is, nem véletlenül, számos Michelin csillagos chef kedvenc alapanyaga. Kísérletező kedvűeknek javasoljuk rizikó nélkül, sült osztrigához, hal mentes sushi összetevőjeként. De rátehetjük rukkolasaláta ágyra, frissen tört feketeborssal és parmezánnal, minőségi olíva olajjal, citrommal vagy idősebb balzsamecettel.
Aki megkóstolja, azt garantáltan rabul ejti könnyű, a szájban olvadó textúrája és komplex, egyedülálló ízvilága.
Hogy a legjobb élményt kapd finomságainktól, a csomagolás felbontása után, vagy ha sérül a csomagolás, javasoljuk, hogy hűvös (20°C alatti), száraz és jól szellőző helyen tárold (a páratartalom 65% alatt).
Termékünk természetes és vegyszermentes, ami azt jelenti, hogy egészségesebb és finomabb, de ez azt is jelenti, hogy penészesedés ellen sincs kezelve.
Ha penészt észlelsz, egyszerűen távolítsd el egy száraz, puha ronggyal és továbbra is tárold a terméket az előzőleg ajánlott módon.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a csomagolás megnyitása után súlycsökkenés is előfordulhat.
A szabadon tartott állattenyésztésnek számos előnye van az állatjóléten túl.
Az egyik, hogy az állatok életmódjuk miatt csak természetes táplálékot fogyasztanak, ami kiváló minőségű húst eredményez. A szabadon tartott állatokból származó hús vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, beleértve a B12-t, B6-ot és a vasat.
Ezek az alapvető tápanyagok fontosak a szervezet napi működéséhez, és hozzájárulnak, hogy egészséges és energikusak maradj. Így nem csak támogathatod a humánus tenyésztési gyakorlatokat, hanem a finom és tápláló étkezés minden előnyét is élvezheted!
Prémium minőségű termékeinket vadon élő, vagy ridegen tartott állatok húsának hagyományos feldolgozásával készítjük.
Természetes életmódjuknak köszönhetően a vadhúsok szintetikus anyagoktól, hormonoktól és antibiotikumoktól mentesek.
Ízvilágukban visszaköszönnek a vadak természetes táplálékát adó gyógyfüvek és erdei virágok.
Ínyencségeink mentesek az egészségre káros összetevőktől, továbbá kivétel nélkül glutén- és laktózmentesek.
Biztonságos, ízletes és egészségtudatos választás az egyedi étrendet követők, valamint glutén- és laktózérzékenységgel élők számára is.
A vadhús nem csak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. Egy átlagos adag vadhús körülbelül 25 gramm fehérjét tartalmaz, ami hasonló a bőr nélküli csirkemellhez.
De ez még nem minden - a vadhús magasabb arányban tartalmaz egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint az Omega-6 és Omega-3. Ezek az alapvető zsírsavak elengedhetetlenek egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez, mivel segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.
Tehát nem csak ízletes és egyedi étel, hanem számos egészségügyi előnye is van. Ha változtatni szeretnél a fehérjeforrásaidon, próbáld ki a vadhúst - az ízlelőbimbóid és a tested is hálás lesz!
A Guild of Fine Food (GFF) a világ első számú kézműves és specialty termékeket felügyelő szervezete.
A 2021-es great Taste Awards versenyén, 108 ország több mint 14.000 prémium minőségű, specialty kézműves élelmiszere csapott össze.
Büszkék vagyunk rá, hogy a világ legrangosabb élelmiszer versenyén a Venison Gusto-t a Cured Meat & Charcuterie füstöltáru kategóriában kiválóra értékelték.
Venison Gusto
5.0
Ajándék termék még 25.000 Ft!
Hétköznapokon 9:00 és 17:00 óra között érsz el minket.
100% biztosított SSL kapcsolat
Áprilisban ritka akcióval várunk.
A válogatásokon kívül 20% kedvezménnyel vadászhatod le minden termékünket a webshopban, így ez a pár napos időtartam a legjobb alkalom, hogy feltöltsd a kamrákat kedvenc finomságaiddal vagy meglepj valakit egy gourmet ínyencséggel.
A kedvezmény automatikusan érvényesül a kosárban, extra teendőd nincsen.