Miért jó a vadhús? – Miért a prémium kategóriát képviseli a Venison Gusto?

Bresaola

Sokan nem is tudják, hogy Magyarország világszinten is a legjobb vadászterületek közé tartozik. Területi adottságaink és prémium vadállományunk Európa szinten elismertek.

Sokan nem is tudják, hogy Magyarország világszinten is a legjobb vadászterületek közé tartozik. Területi adottságaink és prémium vadállományunk Európa szinten elismertek. Ebből adódóan kétségtelen tény, hogy a hazai vadhúsok olyan minőséget képviselnek, melyek megmozgatják a vadhúsokat kedvelő közönséget. Nem véletlen, hogy a Venison Gusto termékei csúcskategóriát képviselnek.
De miért is jó a vadhús? Teljesen egyszerű tényszerűségen alapszik. A szabadon élő jószágok egész életüket olyan környezetben töltik, mely kétségtelenül egészségesebb. Ha csak arra gondolunk, hogy az emberek miért igyekeznek minél több időt tölteni a szabadban, hogy milyen íze, zamata van a friss erdei levegőnek, hogy hányszor suhan végig az a gondolat bennünk, hogy de jó lenne a természethez közel élni, máris választ kapunk a kérdésre. A mai rohanó világ konvenciókba szorított fogyasztói társadalma mára sajnos elvesztette azt a vágyát, mely a természetes ételek terén régen egyértelmű és mindennapos volt. Sokan viszont még a városok betondzsungelének szürkeségén át is látják a zöldellő réteket, és a békésen legelésző állatokat. Szerencsére a mai trendek egyre inkább az egészséges táplálkozás mezsgyéjén bontakoznak ki, és az egészséges táplálkozás mára tudománnyá vált. A fura csak az benne, hogy a tudomány elérkezett, visszakanyarodott oda, ahol nagyapáink és dédszüleink mindennapjaikat megélték. Gyakran döntenek úgy az emberek, hogy marad a jól ismert házi sertés- és baromfihús a kosárban, pedig már tudják, értik, van más is, és elég közel, hiszen a Venison Gusto kiemelkedő választéka mindenki számára elérhető.

A vadon élő állatoknak a húsában gyakorlatilag nincsen zsír. Az alacsony zsírtartalom a vadállatok aktív életmódjának és természetes táplálkozásának tudható be. A vadon élő állatok húsa nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint például az omega-6 és az omega-3. Ez pedig csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti az egyéb krónikus betegségek kockázatát is. Emellett számos vizsgálat igazolta, hogy a vadhús összetétele a csupasz, bőr nélküli csirkemellhez hasonlít, vagyis számokban ez a következőképpen néz ki: egy adag vadhús körülbelül 110–130 kalóriát, 2 gramm zsírt és 25 gramm fehérjét tartalmaz. A szarvasok, a jávorszarvasok például rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ráadásul kiváló vasforrások, de megtalálható bennük a B12, B6 vitamin is. – mondta Dr. Melina Jampolis, táplálkozási szakértő.
A vadon élő állatoknak megvan az erős, egyedi íze, amit mi a Venison Gusto-nál jól tudunk. És mielőtt azt feltételeznénk, hogy az íz mindenki száj íze alapján szubjektív, akkor azt kell mondanunk, hogy ez tévedés. Intenzív életmódjuk következtében, felfokozott vérkeringésüknek köszönhetően sokkal jobb a hús íze és zamata. Tény, hogy egy aktív, vadon élő állat húsa valószínűleg keményebb, tömöttebb szerkezetű, mint egy kevésbé aktív, tenyésztett állat húsa, és más jellegű, tudatosabb konyhatechnológiai műveleteket igényel. Ezért javasolják azt a szakemberek, hogy bármilyen vadhúsból készítünk ételt, azt főzzük vagy süssük lassan, ennek következtében lesz puha és omlós az elkészült étel. Az tehát kétségtelen, hogy a vadhús rendkívül egészséges, és olyan ízélményt tud adni, mely alapvetően mindenki számára megszokott, és várt élmény.
Nem szabad elfeledni azt, amit a természet ad nekünk, értőn átadni magunkat annak, amit kaptunk, és újra felfedezni!

Shopping Cart
Scroll to Top

Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.