Venison Gusto
Az elejtett szarvasok hátsó combjából - nemzetközi összevetésben is egyedi módon - egész füstölt combot készítünk, amelynek minősége a legkiválóbb spanyol ibérico de bellota sonkákéval vetekszik.
A válogatott bükkfa füstje meghatározó, ugyanakkor nem tolakodó, komplex ízt kölcsönöz a szarvascombnak, amelyben a csont zamata szintén érződik. A termék minimum 12 hónapos érlelést követően tesz szert arra az egyedülállóan összetett, rendkívül izgalmas és összetéveszthetetlen ízvilágra, amely jellemzi és egyedivé teszi.
A vadon élő szarvasok húsában gyakorlatilag nincsen zsír. Az alacsony zsírtartalom a szarvasok aktív életmódjából és természetes, számukra legmegfelelőbb összetételű táplálkozásukból fakad. Az így élő szarvasok húsa nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, ezért csökkenti a koleszterinszintet.
224.100 Ft – 243.190 Ft
Átlagos tápérték 100 gramm termékben
Energia: 1018 kJ / 247 kcal
Zsír: 5,0 g, melyből telitett zsírsav: 2,5 g
Szénhidrát: 0 g
Cukor: 0 g
Fehérje: 49,0 g
Salt: 4,5 g
Összetevők: szarvashús, pác só, fűszerek
Súly: választható
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk.
Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész kolbászban vagy szalámiban, csak a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredékét használjuk.
Egészen pontosan az általánosan használt 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett 1,075 mg-ot használunk. Így vadhús különlegességeink nem csak finomak, de biztonsággal fogyaszthatóak is.
Vékonyra szelve, szobahőmérsékleten, vagy kicsit alatta. Kiváló húsminősége, kiemelkedő tápértéke és az egészségre jótékony hatása miatt fogyaszthatjuk a mindennapokban, de sonkaállványon prezentálva különleges gourmet alkalmak látványos kiegészítője is lehet igazi különlegességként is.
Kísérletező kedvűeknek javasoljuk sült osztrigához, halmentes sushi összetevőjeként, de rátehetjük rukkolasaláta ágyra, frissen tört feketeborssal és parmezánnal, minőségi olíva olajjal, citrommal vagy idősebb balzsamecettel.
Minden fenséges egész combunkat gondosan, egyedi fehér bőrtáskában tároljuk, egy címkézett számmal ellátva a könnyű nyomonkövethetőség érdekében.
Hogy a lehető legfrissebb és legmagasabb minőségű húst biztosítsuk, vákuumfóliával borítjuk, így marad puha, omlós és ízzel teli, amíg el nem döntöd, hogy megkóstolod.
Hogy a legjobb élményt kapd finomságainktól, a csomagolás felbontása után, vagy ha sérül a csomagolás, javasoljuk, hogy hűvös (20°C alatti), száraz és jól szellőző helyen tárold (a páratartalom 65% alatt).
Termékünk természetes és vegyszermentes, ami azt jelenti, hogy egészségesebb és finomabb, de ez azt is jelenti, hogy penészesedés ellen sincs kezelve.
Ha penészt észlelsz, egyszerűen távolítsd el egy száraz, puha ronggyal és továbbra is tárold a terméket az előzőleg ajánlott módon.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a csomagolás megnyitása után súlycsökkenés is előfordulhat.
A Guild of Fine Food (GFF) a világ első számú kézműves és specialty termékeket felügyelő szervezete.
A 2021-es Great Taste Awards versenyén, 108 ország több mint 14.000 prémium minőségű, specialty kézműves élelmiszere csapott össze.
Büszkék vagyunk rá, hogy a világ legrangosabb élelmiszer versenyén a Venison Gusto-t a Cured Meat & Charcuterie füstöltáru kategóriában kiválóra értékelték.
A szabadon tartott állattenyésztésnek számos előnye van az állatjóléten túl.
Az egyik, hogy az állatok életmódjuk miatt csak természetes táplálékot fogyasztanak, ami kiváló minőségű húst eredményez. Valójában a szabadon tartott állatokból származó hús vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, beleértve a B12-t, B6-ot és a vasat.
Ezek az alapvető tápanyagok fontosak a szervezet napi működéséhez, és hozzájárulnak, hogy egészséges és energikusak maradj. Így nem csak támogathatod a humánus tenyésztési gyakorlatokat, hanem a finom és tápláló étkezés minden előnyét is élvezheted!
A vadhús nem csak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. Egy átlagos adag vadhús körülbelül 25 gramm fehérjét tartalmaz, ami hasonló a bőr nélküli csirkemellhez.
De ez még nem minden - a vadhús magasabb arányban tartalmaz egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint az Omega-6 és Omega-3. Ezek az alapvető zsírsavak elengedhetetlenek egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez, mivel segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.
Tehát nem csak ízletes és egyedi étel, hanem számos egészségügyi előnye is van. Ha változtatni szeretnél a fehérjeforrásaidon, próbáld ki a vadhúst - az ízlelőbimbóid és a tested is hálás lesz!
Hétköznapokon 9:00 és 17:00 óra között érsz el minket.
100% biztosított SSL kapcsolat