Elkészítési idő: 11 hét
Felszolgálás: Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén. Hűtést nem igényel, a tárolást 20ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5ºC alatt lehet elérni. A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk. Szervírozhatjuk a Paprikás és Csípős változatával együtt is, előételként zöldségekkel, salátával. Egy pohár blanc de blanc pezsgővel, fűszeresebb fehérborral vagy rozéval különösen jó szívvel ajánljuk.
Tárolás: felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt).
Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.
A csomag felbontása után súlyveszteség lehetséges.
ENERGIAÉRTÉK:
Energia: 1661 kJ / 405 kcal
Zsír: 34,1 g, melyből telített zsírsav: 18,1 g
Szénhidrát: 1,5 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 23,5 g
Só: 3,4 g
100 g termék 167 g őzhús felhasználásával készült.
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész szalámiban a 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredéke, 1,075 mg található.
Nézd meg mit mondanak mások
Még nincsenek hozzászólások.