Venison Gusto
A szalámik gondosan előválogatott alapanyagok, rózsabors, fehérbors, fokhagyma, magyar édes nemes pirospaprika és kömény vagy csípős szalámik esetében magyar csípős nemes pirospaprika felhasználásával, hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készülnek, adalékanyagok hozzáadása nélkül.
A Nemzeti Parkok Legjava Válogatás tartalma:
Szürkemarha Natúr Szalámi - 250 g
Szürkemarha Paprikás Szalámi - 250 g
Szürkemarha Csípős Paprikás Szalámi - 250 g
Vízibivaly Natúr Szalámi - 250 g
Vízibivaly Paprikás Szalámi - 250 g
Vízibivaly Csípős Paprikás Szalámi - 250 g
100 g termék 144 g vadhús felhasználásával készült. Az érlelési folyamat során a töltéshez használt tőkehús ennyit veszít víztartalmából.
A szalámit a füst jól átjárja, és mivel hosszú ideig érlelődik, a fűszerek tökéletesen összeérnek. A fűszerezés és a hús karakteres ízei harmonikusan érvényesülnek, étkezés közben jól érezhetőek.
A nemzeti parkokból származó szürkemarha ízvilága összetett, rendkívüli gasztroélmény. Félig vadhús és félig marhasteak-re emlékeztető, valódi hungarikum.
A vízibivaly húsa kicsit szálkásabb, kicsit vörösebb, édeskésebb illatú, zsírelosztása jobb, mint a szarvasmarháé. Alacsony koleszterin, magasabb ásványianyag-tartalom jellemzi.
30.000 Ft
Szürkemarha Natúr Szalámi
Energia: 2019 kJ / 488 kcal
Zsír: 44,3 g, melyből telített zsírsav: 17,3 g
Szénhidrát: 1,5 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 20,9 g
Só: 3,4 g
Szürkemarha Paprikás Szalámi
Energia: 2107 kJ / 503 kcal
Zsír: 43,1 g, melyből telített zsírsav: 17,7 g
Szénhidrát: 2,0 g , melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 22,2 g
Só: 3,4 g
Szürkemarha Csípős Paprikás Szalámi
Energia: 2283 kJ / 552 kcal
Zsír: 49,4 g, melyből telített zsírsav: 19,2 g
Szénhidrát: 2,0 g, melyből cukor : 0.9, g
Fehérje: 23,6 g
Só: 3,4 g
Vízibivaly Natúr Szalámi
Energia: 2098 kJ / 501 kcal
Zsír: 43,4 g, melyből telített zsírsav: 18,0 g
Szénhidrát: 1,5 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 22,4 g
Só: 3,4 g
Vízibivaly Paprikás Szalámi
Energia: 2107 kJ / 503 kcal
Zsír: 43,1 g, melyből telített zsírsav: 17.7 g
Szénhidrát: 2,0 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 22,2 g
Só: 3,4 g
Vízibivaly Csípős Paprikás Szalámi
Energia: 2107 kJ / 503 kcal
Zsír: 43,1 g, melyből telített zsírsav: 17,7 g
Szénhidrát: 2 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 22,2 g
Só: 3,4 g
Szürkemarha Natúr Szalámi
Összetevők: szürkemarhahús, sertés hasaaljaszalonna, só, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Szürkemarha Paprikás Szalámi
Összetevők: szürkemarha, sertés hasaaljaszalonna, só, pirospaprika, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Szürkemarha Csípős Paprikás Szalámi
Összetevők: szürkemarhahús, sertés hasaaljaszalonna, só, csípős pirospaprika, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Vízibivaly Natúr Szalámi
Összetevők: vízibivalyhús, sertés hasaaljaszalonna, só, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Vízibivaly Paprikás Szalámi
Összetevők: vízibivalyhús, sertés hasaaljaszalonna, só, pirospaprika, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Vízibivaly Csípős Paprikás Szalámi
Összetevők: vízibivalyhús, sertés hasaaljaszalonna, só, csípős pirospaprika, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk.
Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész kolbászban vagy szalámiban, csak a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredékét használjuk.
Egészen pontosan az általánosan használt 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett 1,075 mg-ot használunk. Így vadhús különlegességeink nem csak finomak, de biztonsággal fogyaszthatóak is.
Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén.
Hűtést nem igényel, a tárolást 20ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5ºC alatt lehet elérni.
A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk. Különösen ajánljuk friss kovászos fehérkenyérrel, keményebb sajtokkal, mint a Pecorino, Beaufort, Comte, Manchego, de hideg vagy főtt gourmet ételek meghatározó összetevője is lehet.
A paprikás termékeket friss kovászos fehérkenyérrel, keményebb sajtokkal, mint a Pecorino, Beaufort, Comte, Manchego ajánljuk, de hideg vagy főtt gourmet ételek meghatározó összetevője is lehet.
Természetesen a fogyasztási, tálalási lehetőségek határtalanok.
Hogy a legjobb élményt kapd finomságainktól, a csomagolás felbontása után, vagy ha sérül a csomagolás, javasoljuk, hogy hűvös (20°C alatti), száraz és jól szellőző helyen tárold (a páratartalom 65% alatt).
Termékünk természetes és vegyszermentes, ami azt jelenti, hogy egészségesebb és finomabb, de ez azt is jelenti, hogy penészesedés ellen sincs kezelve.
Ha penészt észlelsz, egyszerűen távolítsd el egy száraz, puha ronggyal és továbbra is tárold a terméket az előzőleg ajánlott módon.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a csomagolás megnyitása után súlycsökkenés is előfordulhat.
A Guild of Fine Food (GFF) a világ első számú kézműves és specialty termékeket felügyelő szervezete.
A 2021-es great Taste Awards versenyén, 108 ország több mint 14.000 prémium minőségű, specialty kézműves élelmiszere csapott össze.
Büszkék vagyunk rá, hogy a világ legrangosabb élelmiszer versenyén a Venison Gusto-t a Cured Meat & Charcuterie füstöltáru kategóriában kiválóra értékelték.
A szabadon tartott állattenyésztésnek számos előnye van az állatjóléten túl.
Az egyik, hogy az állatok életmódjuk miatt csak természetes táplálékot fogyasztanak, ami kiváló minőségű húst eredményez. Valójában a szabadon tartott állatokból származó hús vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, beleértve a B12-t, B6-ot és a vasat.
Ezek az alapvető tápanyagok fontosak a szervezet napi működéséhez, és hozzájárulnak, hogy egészséges és energikusak maradj. Így nem csak támogathatod a humánus tenyésztési gyakorlatokat, hanem a finom és tápláló étkezés minden előnyét is élvezheted!
A vadhús nem csak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. Egy átlagos adag vadhús körülbelül 25 gramm fehérjét tartalmaz, ami hasonló a bőr nélküli csirkemellhez.
De ez még nem minden - a vadhús magasabb arányban tartalmaz egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint az Omega-6 és Omega-3. Ezek az alapvető zsírsavak elengedhetetlenek egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez, mivel segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.
Tehát nem csak ízletes és egyedi étel, hanem számos egészségügyi előnye is van. Ha változtatni szeretnél a fehérjeforrásaidon, próbáld ki a vadhúst - az ízlelőbimbóid és a tested is hálás lesz!
Hétköznapokon 9:00 és 17:00 óra között érsz el minket.
100% biztosított SSL kapcsolat
A "szurkenov" kuponnal 25.000 Ft vásárlás felett 1 db (5.800 Ft érték), 35.000 Ft vásárlás felett 2 db (11.600 Ft érték) Szürkemarha szalámit adunk ajándékba!
Az akció 2023.11.23-ig tart!