Venison Gusto
A gourmet ízek válogatás csomagunkban intenzív, és tradicionális ízeket párosítottunk össze, amelyek önmagukban és együtt is inycsiklandozó pillanatokat szereznek a kuriózumok kedvelőinek.
A Gourmet ízek válogatás csomag tartalma:
1x Szarvas paprikás szalámi - 250 g
1x Vízibivaly paprikás szalámi - 250 g
1x Szürkemarha natúr szalámi - 250 g
1x Őz paprikás páros kolbász - 250 g
1x Vízibivaly natúr kolbász - 250 g
A szalámit a füst jól átjárja, és mivel hosszú ideig érlelődik, a fűszerek tökéletesen összeérnek. A fűszerezés és a hús karakteres ízei harmonikusan érvényesülnek, étkezés közben jól érezhetőek.
A kolbász a formájából adódóan hosszabb és vékonyabb a szaláminál. A füst jobban átjárja, és mivel rövidebb ideig érlelődik, a fűszerek nem érnek össze, a robusztus ízek határozottabban érvényesülnek.
A szarvas húsa az őzéhez hasonlóan, szárazabb a vaddisznónál, ez adja e termék különleges, sajátos textúráját és ízének alapját.
A vízibivaly húsa kicsit szálkásabb, kicsit vörösebb, édeskésebb illatú, zsírelosztása jobb, mint a szarvasmarháé. Alacsony koleszterin, magasabb ásványianyag-tartalom jellemzi.
A nemzeti parkokból származó szürkemarha ízvilága összetett, rendkívüli gasztroélmény. Félig vadhús és félig marhasteak-re emlékeztető, valódi hungarikum.
Az őz húsa a szarvaséhoz hasonlóan szárazabb a vaddisznóénál, de porhanyósabb a szarvasénál. Ízében erősebben érezhetőek a markáns vadjegyek, zsírtartalma alacsony.
23.400 Ft
Szarvas paprikás szalámi:
Energia: 2039 kJ / 492 kcal
Zsír: 42,8 g, melyből telített zsírsav: 16,1 g
Szénhidrát: 2,0 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 24 g
Só: 3,4 g
Vízibivaly paprikás szalámi:
Energia: 2107 kJ / 503 kcal
Zsír: 43,1 g, melyből telített zsírsav: 17,7 g
Szénhidrát: 2,0 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 22,2 g
Só: 3,4 g
Szürkemarha natúr szalámi:
Energia: 2019 kJ / 488 kcal
Zsír: 44,3 g, melyből telített zsírsav: 17,3 g
Szénhidrát: 1,5 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 20,9 g
Só: 3,4 g
Őz paprikás páros kolbász:
Energia: 2029 kJ/ 485 kcal
Zsír: 42,4 g, melyből telített zsírsav: 16,0 g
Szénhidrát: 2,0 g
Fehérje: 23,2 g
Só: 3,4 g
Vízibivaly natúr kolbász:
Energia: 2098 kJ / 501 kcal
Zsír: 43,4 g, melyből telített zsírsav: 18,0 g
Szénhidrát: 1,5 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 22,4 g
Só: 3,4 g
Szarvas paprikás szalámi:
Összetevők: szarvashús, sertés hasaalja szalonna, pác só, pirospaprika, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Vízibivaly paprikás szalámi:
Összetevők: vízibivalyhús, sertés hasaaljaszalonna, só, pirospaprika, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Szürkemarha natúr szalámi:
Összetevők: szürkemarhahús, sertés hasaaljaszalonna, só, fűszerek
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g
Őz paprikás páros kolbász:
Összetevők: őzhús, sertés hasaalja szalonna, pác só, fűszerek
Méretek: 55-65 mm (átmérő), 190-220 mm (hossz)
Súly: 250 g
Vízibivaly natúr kolbász:
Összetevők: vízibivalyhús, sertés hasaaljaszalonna, só, fűszerek
Méretek: 55-65 mm (átmérő), 190-220 mm (hossz)
Súly: 250 g
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk.
Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész kolbászban vagy szalámiban, csak a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredékét használjuk.
Egészen pontosan az általánosan használt 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett 1,075 mg-ot használunk. Így vadhús különlegességeink nem csak finomak, de biztonsággal fogyaszthatóak is.
Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén.
Hűtést nem igényel, a tárolást 20ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5ºC alatt lehet elérni.
A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk. Különösen ajánljuk friss kovászos fehérkenyérrel, puhább sajtokkal, mint a Camambert vagy Havarti, Tomme de Savoie és egy pohár blanc de blanc pezsgővel, fűszeresebb fehérborral vagy rozéval.
A paprikás ízeket friss kovászos fehérkenyérrel, keményebb sajtokkal, mint a Pecorino, Beaufort, Comte, Manchego ajánljuk, de hideg vagy főtt gourmet ételek meghatározó összetevője is lehet.
Természetesen a fogyasztási, tálalási lehetőségek határtalanok.
Hogy a legjobb élményt kapd finomságainktól, a csomagolás felbontása után, vagy ha sérül a csomagolás, javasoljuk, hogy hűvös (20°C alatti), száraz és jól szellőző helyen tárold (a páratartalom 65% alatt).
Termékünk természetes és vegyszermentes, ami azt jelenti, hogy egészségesebb és finomabb, de ez azt is jelenti, hogy penészesedés ellen sincs kezelve.
Ha penészt észlelsz, egyszerűen távolítsd el egy száraz, puha ronggyal és továbbra is tárold a terméket az előzőleg ajánlott módon.
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a csomagolás megnyitása után súlycsökkenés is előfordulhat.
A Guild of Fine Food (GFF) a világ első számú kézműves és specialty termékeket felügyelő szervezete.
A 2021-es Great Taste Awards versenyén, 108 ország több mint 14.000 prémium minőségű, specialty kézműves élelmiszere csapott össze.
Büszkék vagyunk rá, hogy a világ legrangosabb élelmiszer versenyén a Venison Gusto-t a Cured Meat & Charcuterie füstöltáru kategóriában kiválóra értékelték.
A szabadon tartott állattenyésztésnek számos előnye van az állatjóléten túl.
Az egyik, hogy az állatok életmódjuk miatt csak természetes táplálékot fogyasztanak, ami kiváló minőségű húst eredményez. Valójában a szabadon tartott állatokból származó hús vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, beleértve a B12-t, B6-ot és a vasat.
Ezek az alapvető tápanyagok fontosak a szervezet napi működéséhez, és hozzájárulnak, hogy egészséges és energikusak maradj. Így nem csak támogathatod a humánus tenyésztési gyakorlatokat, hanem a finom és tápláló étkezés minden előnyét is élvezheted!
A vadhús nem csak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. Egy átlagos adag vadhús körülbelül 25 gramm fehérjét tartalmaz, ami hasonló a bőr nélküli csirkemellhez.
De ez még nem minden - a vadhús magasabb arányban tartalmaz egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint az Omega-6 és Omega-3. Ezek az alapvető zsírsavak elengedhetetlenek egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez, mivel segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.
Tehát nem csak ízletes és egyedi étel, hanem számos egészségügyi előnye is van. Ha változtatni szeretnél a fehérjeforrásaidon, próbáld ki a vadhúst - az ízlelőbimbóid és a tested is hálás lesz!
Hétköznapokon 9:00 és 17:00 óra között érsz el minket.
100% biztosított SSL kapcsolat