Mi a Bresaola? Most megtudhatod!

Bresaola

A Venison Gusto széles választékában nem véletlenül kaptak helyet ezek a csúcsminőségű termékek.

Mi a bresaola?

A Venison Gusto széles választékában nem véletlenül kaptak helyet ezek a csúcsminőségű termékek. A szó etimológiája bizonytalan eredetű, és a “brasa” (brace) vagy “brisa” (a sózási technikára utaló) dialektusból származhat. A bresaola pácolt, szárított, érlelt hús, elsősorban marhából készül. Az előírások szerint csak a Provincia di Sondrio (Lombardia tartomány északi, Svájccal határos területe) környékén készíthetik ezt a terméket, mert itt, az Alpokból alászálló levegő minősége és páratartalma az, amely biztosítja a több száz éves recepthez a megfelelő feltételeket. Alapvetően Lombardiában készített, sózott, szárított marhasonka.

A húst sózzák, majd pácolják. A pácoláshoz többféle fűszert használnak, az eljárások során víztartalma jelentős részét elveszti, a fűszerektől különleges aromát kap. Mára már a gasztronómiában elterjedt különleges minősítésű termék, amit számos területen, de csak a megfelelően tartott és feldolgozott jószágokból lehet előállítani.
Sokan nem tudják, hogy Magyarország az egyik legjobb vadlelőhely Európában. A hazai természeti adottságok, az ökoszisztéma, a folyóvölgyek és mély szurdokok napfényben fürdő bércei, a ködbe vesző hegyoldalai, gazdag élővilágunk, és a fantasztikus tiszta levegővel megáldott erdeink számunkra is kincseket rejtenek. Ezt a természeti adottságot mi, a Venison Gusto-nál felismertük, és értéket képviselő termékeinkkel, a bresaolákkal át is adjuk.
A bresaolát megkülönböztetik az egyéb szárított húsoktól, amely egyáltalán nem túl sós, édes és finom. Henger alakú, intenzív vörös színű, egyenletes és kissé sötétebb a széleken. Az illata enyhén aromás. A húsnak tömörnek és rugalmasnak kell lennie, teljesen repedések nélkül. Papírvékonyságúra szeletelve tálalják, így éri el a legmagasabb élvezeti értékét, különlegességét.
Meggyőződésünk a Venison Gusto-nál, hogy a szarvas bresaola az egyik legkiválóbb termékünk a hagyományos elkészítési módnak és a szarvashús textúrájának köszönhetően, ami még varázslatosabbá teszi, mint a marhahúsból készültet. A borókabogyó-, babérlevél- és fehérbors pác, valamint a visszafogott füstölés összhangja gazdag ízt ad az érlelt szarvas bresaolának – alacsony koleszterinszint és zsírtartalom mellett.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVásárlás
   Szállítási díj kiszámítása
   Felhasználom a kupont
   Scroll to Top

   Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

   Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.