Kedvezményekkel támogatja a Venison Gusto a vadhúsfogyasztást

„Ízvadászatra fel! Terítéken a vadhúsok.” szlogennel indított népszerűsítési kampányt a vadhúsfogyasztásért az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum. Az egészségtudatos kezdeményezéshez a magyar prémium vadszalámik és -kolbászok szakértője, a Venison Gusto is csatlakozott: a budapesti Vadászati Világkiállítás végéig, azaz négy héten át 50 százalékos kedvezménnyel kínálja kiválasztott termékeit, hogy minél többen merülhessenek el az egészséges ízélményekben.

„Ízvadászatra fel! Terítéken a vadhúsok.” szlogennel indított népszerűsítési kampányt a vadhúsfogyasztásért az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum. Az egészségtudatos kezdeményezéshez a magyar prémium vadszalámik és -kolbászok szakértője, a Venison Gusto is csatlakozott: a budapesti Vadászati Világkiállítás végéig, azaz négy héten át 50 százalékos kedvezménnyel kínálja kiválasztott termékeit, hogy minél többen merülhessenek el az egészséges ízélményekben.

1971-ben rendeztek utoljára Budapesten vadászati világkiállítást, az 50 éves jubileumra visszatérő nagyrendezvényt mégis aligha lehet összehasonlítani az akkorival. Az idei világkiállítás „Egy a Természettel” mottója jól mutatja a természetközeli szakmák, így a vadászat megváltozott szerepét és a tudatos természetgazdálkodás megnövekedett jelentőségét Magyarországon és a világban. Ennek az egészségmegőrzésben, az egészséges táplálkozásban is kiemelt szerep juthat a közeljövőben.

A vadhús a legjobb minőségű húsok között

A vadhúsfogyasztás számtalan előnyének bemutatását célozza az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) új kampánya „Ízvadászatra fel! Terítéken a vadhúsok.” címmel. A magyar vadak húsa ugyanis az állatok életmódja, a takarmánymentes, természetes táplálkozásnak köszönhetően a legjobb minőségű húsok közé tartozik. Az állatok természetes életminősége a garancia rá, hogy húsuk nem tartalmaz hormonokat és szintetikus, az egészségünkre káros anyagokat.

A budapesti világkiállításon részt vevő Venison Gusto vadhúskülönlegességeinek közös nevezőjét is a fentiekben találjuk. „Az egészséges szalámik és kolbászok titka a tiszta, természetes forrásból származó vadhúsokban és a hagyománytisztelő szemléletben keresendő” – vallja Ivánácz Gábor alapító-ügyvezető. Nem véletlen tehát, hogy a Venison Gusto első szóra csatlakozott az Agrárminisztérium és az AMC vadhúsnépszerűsítő kampányához.

Vadhúskülönlegességek 50 százalékos kedvezménnyel

A Vadászati és Természeti Világkiállítás végéig, azaz október 14-ig a Venison Gusto több mint négy héten át 50 százalékos kedvezménnyel kínálja kiválasztott termékeit, hogy minél többen merülhessenek el az egészséges ízélményekben. A prémium vadszalámik és kolbászok a magyar hagyományokat követve, kiemelkedően magas hústartalommal, felesleges adalékanyagoktól, hormonoktól, antibiotikumoktól mentesen készülnek, kizárólag magyar vadakból.

A Venison Gusto kínálatában ezen felül megtalálhatóak a hungarikumnak számító szürkemarha és vízibivalyból készült termékek is, amelyek szintén részt vesznek a népszerűsítő kampányban. A ridegen tartott állatok, a vadakhoz hasonlóan magyarországi nemzeti parkokban élnek, táplálékuk sem szemestakarmányt, sem mesterséges anyagot nem tartalmazhat. Nemzeti parkjaink biztosítják számukra a gyógynövényeket, tápláló natív fűveket, melyek következtében a ridegen tartott állatok húsminősége a bió minősítés felett áll.

Szarvas vagy vaddisznó? Ízek, élmények, vitaminok

A vadhúsok ízvilága, természetes tulajdonságaik rendkívül változatosak, ezért ha általánosságban beszélünk róluk, sokszor éppen a lényeg veszik el. A szarvas és a vaddisznó zsírtartalma például jelentősen eltér, ám egyaránt jellemző rájuk a szervezetünk számára fontos többszörösen telítetlen zsírsavak (Omega-3 és -6) magas aránya, és a jelentős vitamin-, valamint ásványianyag-tartalom is.

A rostos, száraz szarvashús alacsony zsírtartalma a vadon élő állatok aktív életmódjából és természetes, számukra legmegfelelőbb összetételű táplálkozásból fakad. Húsukat magas fehérjetartalom jellemzi, miközben gazdag B2-, B3-, B6- és B12-vitaminforrásnak számítanak. Az „Ízvadászatra fel! Terítéken a vadhúsok.”-kampány rávilágít, hogy egyes létfontosságú ásványi anyagok a vadhúsokban kétszer, háromszor nagyobb arányban fordulnak elő, mint a tenyésztett állatoknál.

Venison Gusto prémium vadhúsok

Manapság az étrendkiegészítők között valódi hívószónak számít a kalcium és a magnézium, ami a zamatos, markáns ízvilágú vaddisznóhúsban különösen nagy mennyiségben fordul elő. Mohó táplálkozásuk miatt a vadon élő állatok húsa zsíros, ám véletlenül sem egészségtelen: a vaddisznóban meghatározó arányban találunk többszörösen telítetlen zsírsavakat, melyek serkentik az agyműködést, javítják a memóriát és segítenek a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatának csökkentésében.

A Venison Gusto népszerűsítő kampányában részt vevő termékek közül a valódi hungarikumoknak számító szürkemarha és vízibivaly nemcsak életmódjában, tápanyagjellemzőiben is közel állnak a vadhúsokhoz. A szürkemarha elődje vélhetően a IX. században honfoglaló őseinkkel érkezett Magyarországra, állományaik világviszonylatban is egyedülállóak. Ahogyan a legősibb magyar állatfajok közé sorolható vízibivalyt, úgy a magyar szürkét is magas fehérjetartalom jellemzi.

A vörös húsok közt igazán egészségesnek mondhatóak, mert kisebb az izmok közti zsírszövet aránya, alacsonyabb a kalória és koleszterin-, ugyanakkor magasabb a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk a marhahúshoz képest. Napjainkban nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ökológiai lábnyomuk tartási jellemzőik miatt jóval kisebb a szarvasmarháénál, így a fenntarthatóság szempontjából nagyszerű alternatívát jelentenek.

Ételérzékenyek is fogyaszthatják

A vadhúsok különleges és nagyon ízletes elkészítési lehetőségeket kínálnak a konyhában otthonosan és kevésbé otthonosan mozgók számára egyaránt. Így a vadszalámik, kolbászok és bresaolák önmagukban fogyasztva és előételek, főételek hozzávalójaként is kiválóak. Mindenki számára. Mentességet élveznek ugyanis a szervezetre káros adalékanyagoktól, és kivétel nélkül glutén-, valamint laktózmentesek. Ízletes és egészségtudatos megoldást nyújtanak egyedi étrendet követők, valamint ételérzékenységgel élők számára.

Az Agrárminisztérium és az AMC vadhúsnépszerűsítő kampányához csatlakozva a Venison Gusto webshopjában és mintaboltjában szeptemberben és októberben folyamatosan frissül az 50 százalékos kedvezménnyel megvásárolható termékek listája, amelyeket a közösségi oldalakon az egészségtudatos táplálkozáshoz kapcsolódva számtalan érdekesség, a venisongusto.hu oldalon pedig egy letölthető receptgyűjtemény egészít ki. Ízvadászatra fel! Terítéken a vadhúsok.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVásárlás
   Szállítási díj kiszámítása
   Felhasználom a kupont
   Scroll to Top

   Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

   Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.