Venison gourmet vacsoraest

Kis létszámú, exkluzív kóstolóestjeink egy zárt világba nyújtanak betekintést. Ivánácz Gábor két évtizedes kulináris tapasztalatát hozza a Venison Gusto exkluzív Margit körúti bemutatótermébe. Olyan tapasztalatot, amelyet nemcsak egy londoni Michelin-csillagos étterem vezetésével, hanem luxusyachtokon szolgálva, személyi komornyikként szerzett.

Az est egyedi bor- és ételsora

A Venison Gusto prémium vadhúsok alapítójának meggyőződése, hogy hungarikumnak tekinthető termékeinek kizárólag csúcsminőségű francia sajtok, különleges vajak, és természetesen a legjobb francia borok lehetnek méltó párja. Az est során így nemcsak a Venison Gusto termékeit kóstoljuk, hanem utazást teszünk egy különleges és páratlan íz-élményekkel teli világba a szezonalitást sem feledve.

IGP Charentais - Domaine GARANCILLE Sauvignon Blanc 2019

Szeretjük a mézes illatú, sauvignon-os bodzás illatát. Lendületes, de vastagabb korty jellemzi.

IGP Languedoc - PETITE FRANCAISE Chardonnay 2013

Trópusi gyümölcsök és vanília vegyül a hordó lágy illatába. Ízben melléjük szegődik fehér barack, körte, alma és vajas briós is.

AOP Côtes de Provence - DUMIDY Grenache & Cinsault 2019

Grenache és Cinsault házasításából keletkező halvány rosé, ami inkább gyümölcsös, mint fűszeres illatú, ízben mégis lendületesen keverednek a Provence-i fűszerek.

IGP Languedoc - TAURUS Cabernet Sauvignon 2016

Szedres, fekete ribizlis, paprikás illatát elegánsan telt, de mégsem tolakodó vagy éppen túlzó korty kíséri.

AOP Saint-Emilion Grand Cru - Château LA ROSE TRIMOULET Merlot & Cabernet Franc 2010

Klasszikus Bordeaux-i vörös:
vörös bogyók, zöldfűszerek és csokoládé illattal. Ízben szilva és kávébab, étcsokoládé, egy számunkra igen kedves, avaros jelleggel.

AOP Muscat de Frontignan - 8 Hippocampes Muscat NV10

Dél-Franciaország természetes, édes borainak egyik kiválósága. Az est végén méz és szárított gyümölcsök illata és íze indít el bennünk sok szép gondolatot, maradandóvá nemesítve az élményt.
 

AZ EST ÉTELSORA

Prémium vadkészítmények

Special Edition natúr szarvas szalámi

Szarvas bresaola

A legmagasabb lombardiai sztenderdeket követő bresaolánk az egyik legkiválóbb minőségű füstölt hús. A borókabogyó-, babérlevél- és fehérbors pác, valamint a szelíd füstölés összhangja gazdag ízt ad az érlelt szarvashúsnak, amelyet alacsony koleszterinszint- és zsírtartalom jellemez.

Special edition szarvas natúr szalámi

A Special Edition termékcsaláddal újra fűztük a hagyományokat: olyan sertésmentes, gourmet szalámikat készítettünk, amelyekben ridegen tartott vízibivallyal helyettesítjük a sertés szalonnát, és amik hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készülnek. A kellemesen selymes jegyek a vízibivaly faggyúnak, a zamatos ízek pedig a szabadon élő szarvas válogatott húsának köszönhetőek – mindez kevés fehér- és rózsaborssal fűszerezve.

100% vizibivaly natúr szalámi

A Venison Gusto termékek kiemelkedően magas hústartalmát ebben a különleges szalámiban vízibivaly esetében élvezhetjük. A szalámi sertés szalonnát nem tartalmaz, a ridegen tartott vízibivaly faggyúnak köszönhetően így határozottan érvényesül a bivaly vörösebb, ásványi anyagokban gazdag húsának íze. A magyar pirospaprika és a kömény tökéletes kombinációja adja a szalámi testességét, ami hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készül.

Szürkemarha natúr szalámi

Évszázados magyar recept alapján készítjük a hungarikumnak számító szürkemarha termékeinket. Az egészséges, ridegen tartott állatok vadéhoz hasonlatos húsát sertés hasaalja szalonnával készítjük el, épp ezért a folyékony nitrogén fölött őrölt prémium minőségű fűszerek – rózsabors, fehérbors, fokhagyma – zamata még jobban kioldódik. Hagyományos bükkfa füstöléssel, hosszú érleléssel készül.

Szarvas paprikás kolbász

A kolbász, formájából adódóan hosszabb és vékonyabb a szaláminál. A füst jobban átjárja, és mivel rövidebb ideig érlelődik, a fűszerek nem érnek össze, a robusztus ízek határozottabban érvényesülnek. Szarvas kolbászunk testességét és fűszerességét a világhírű magyar édes nemes pirospaprika adja, ami hagyományos bükkfa füstöléssel és a szaláminál rövidebb érleléssel készül. A szarvas húsa, az őzéhez hasonlóan, szárazabb a vaddisznónál, ez adja ennek a kolbásznak a különleges, sajátos textúráját.

Vaddisznó paprikás kolbász

Az összes vad közül talán a legmarkánsabb ízvilágú, hiszen a hús egyedi aromáját az erdő cserjéi, füvei, a makk, és az elorozott kukorica adja. Az így élő sörtevad húsa ezért meghatározó arányban tartalmaz a szervezet számára egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat. A magas zsírtartalomnak köszönhetően a folyékony nitrogén fölött őrölt prémium fűszerek zamata még jobban kioldódik benne. Ezen tényezők együttesen eredményezik a vaddisznó kolbász különleges, csak rá jellemző textúráját és összetett, gazdag ízét.

Különleges sajtválogatások

A Venison Gusto-szalámik és prémium kolbászok méltó kísérői Franciaország és Olaszország legjobb sajtjai közül kerülnek ki, mint például:

Cantal | Franciaország egyik legpatinásabb sajtja, amely akkor vált igazán népszerűvé, amikor XIV. Lajos, a Napkirály asztalánál szolgálták fel. A tanyasi, nyers tejből készült francia cheddarból ezúttal a Cantal vieux-t, vagyis a 6 hónaposnál tovább érlelt változatot kóstoljuk.

Pecorino | A parmezán mellett az Olaszország sajtkészítés büszkesége, az egyik legismertebb itáliai sajt. Ezúttal ez pecorino frescót kóstolunk, friss, kevésbé markáns ízjegyekkel.

Reblochon laitier | Puha, rendkívül krémes francia alpesi sajt, amelyet fenyőfa lapokon érlelnek. Pasztörizálatlan tehéntejszínből készül.

Kiegészítők

Venison Gusto kóstolóest - Vajak

Különleges sók és vajak

Noirmoutier sókristályos vaj | Magas zsírtartalmú, francia vaj, amelynek ízvilágát és kóstolását roppanós tengeri sókristályok teszik különleges élménnyé

Salt selection | Franciaországi, Hawaii-i és mexikói só- válogatással fűszerezzük a kóstolót

Kovászolt kenyér | A füstölt áruk és prémium sajtok mellé hagyományos, kovászolt kenyeret kínálunk.

Mindezen felül cseresznyefa füstön készítünk elő kenyeret, sajtot és szalámit az este folyamán.

Great Taste Awards

A Gourmet est díjazott termékei

Az est során kóstolt szarvasszalámik és kolbászok 2021-ben nemzetközi díjat nyertek. Az élelmiszeripar BAFTA-jának is nevezett Great Taste Awards-on közel 15 000 termék között összesen 11 begyűjtött csillaggal taroltak a Venison Gusto füstölt vadhúskülönlegességei, amelyre a Great Taste történetében még nem volt példa.

Foglalás és jegyvásárlás

Kulináris kalandunk nemcsak a különleges, egyedi ízeket keresőknek szól, hanem azoknak is, akik hisznek a minőségi, egészséges táplálkozás fontosságában. A Venison Gusto teljes kínálata tartósítószer és adalékanyag mentes, amelyet természetesen vacsoraestjeinken is fenntartunk.

Baráti társaságoknak, valamint üzleti összejövetelek számára lehetőséget biztosítunk zárt gourmet- estek megszervezésére.

Helyszín: Venison GuStore - 1024. Bp. Margit krt. 29/A.

2022. október 27.

Részvétel díja

22.500 Ft / fő

Érkezés

17:45

Kezdés

18:00

Maradt még kérdésed? Írj nekünk!

Ha maradt még kérdésed, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon és amint tudunk válaszolunk.

Shopping Cart
Scroll to Top

Exkluzív recept-gyűjteményünk Rád vár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és e-mailben elküldjük Neked a Venison Gusto elektronikus receptgyűjteményét.